FOTO | HGSS se pohvalio pojačanjem u potražnim timovima, stigao im je Zorro

HGSS Ogulin

Kruni Stipetiću, kao i svim HGSS-ovcima jedina misija je spasiti ljudski život. Stipetić je spašavatelj HGSS stanice Ogulin i K9 instruktor, odnedavno ponosni vlasnik malenog Zorroa, belgijskog ovčara starog svega dva i pol mjeseca.

Ova hrabra njuškica tek treba zakoračiti u svoju spašavateljsku misiju, kaže nam instruktor Stipetić:

“Zorro je donacija HGSS stanici Ogulin od tvrtke Bjelina. On je u fazi socijalizacije s psima i ljudima, upoznaje se s raznim podlogama i situacijama kako ne bi imao strah od čamaca, helikoptera, ljudi, nakon čega kreće s treninzima. Proces školovanja traje od godine i pol do dvije godine nakon čega se polaže licenca.”

Potražni timovi iznimno su važan resurs Hrvatske gorske službe spašavanja. HGSS jedini u Hrvatskoj radi detekciju na tkiva i detekciju na potopljena tkiva i jedini u Hrvatskoj ima pronalaske po tom pitanju.

Podsjetimo, spašavatelj Stipetić sa svojim psom Dracom pronašao je Petrinjku zatrpanu u ruševinama nakon potresa. “Draco je i dalje jedan od aktivnijih pasa u HGSS-u”, otkriva nam njegov instruktor.

HGSS Ogulin

I Draco i Zorro vrijedno će raditi za Hrvatsku gorsku službu spašavanja koji su nebrojeno puta pokazali da su najbolji kad je najteže.

HGSS Ogulin

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!