Jeste li znali da je Kinder jaje zabranjeno u Americi? Razlog će vas iznenaditi

Lifestyle 25. velj 202422:37 0 komentara
Pexels / Photo by Dziana Hasanbekava

Popularna Kinder jaja slastica su uz koju su odrastale generacije, a mnogima je ovo jaje od mliječne čokolade unutar kojeg se krije igračka nešto zaista posebno. Kinder jaja zavoljeli su mladi u mnogim zemljama otkako ih je Ferrero prvi put lansirao 1974. godine, no čini se da djeca u Americi ne odrastaju uz ovaj popularni proizvod jer se on u Sjedinjenim Američkim Državama - ne prodaje.

Zašto su Kinder jaja zabranjena u SAD-u?

Zbog propisa koje je postavila američka Agencija za hranu i lijekove (FDA), Kinder jaja zabranjena su u SAD-u, gdje ih je također ilegalno uvoziti. Zašto? Zbog igračke koja se nalazi unutar Kinder jajeta, piše Index.

FDA nalaže da nije dopuštena bilo kakva hrana s “ugrađenim nenutritivnim predmetom”, što se odnosi na plastičnu kapsulu s igračkom unutar Kinder Surprise jajeta, do koje možete doći tek nakon što pojedete čokoladu koja je okružuje.

Zanimljivo je da je američka carina 2011. godine zaplijenila više od 60 tisuća Kinder jaja koja je netko pokušao ilegalno uvesti preko granice, a iako su u SAD-u zabranjena, mogu se pronaći u susjednim državama, Kanadi i Meksiku.

No SAD nije jedina zemlja u kojoj je Kinder Surprise jaje zabranjeno – i južnoamerička država Čile također je zabranila Kinder Surprise jaja, i to 2016. godine.

Dobra vijest

Dobra je stvar što američka djeca ipak nisu u potpunosti lišena radosti koju Kinder čokolada sa sobom donosi. Naime, 2018. godine Ferrero je u SAD-u lansirao Kinder Joy, proizvod sličan Kinder Surprise jajetu, no najvažnije od svega je što se u njemu igračka ne nalazi unutar čokolade.

Kinder Joy ima ambalažu u obliku jajeta, a dok se u jednoj polovici jajeta nalazi čokoladni namaz i vafl kuglice, igračka se nalazi u drugoj polovici jajeta, odvojena od jestivog dijela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!