Možete li ovako nešto zamisliti u Hrvatskoj? Evo kako izgleda bolnički ručak u Švicarskoj

Lifestyle 10. svi 202419:40 0 komentara
Tino Juric/PIXSELL

Na Redditu je nedavno objavljena slika jednog bolničkog ručka u Švicarskoj s opisom: "Slično sam vidio i u Španjolskoj. Zašto je naš standard u bolnicama tako loš…".

Na fotografiji se može vidjeti obilati ručak koji uključuje juhu, punjenu tjesteninu u umaku, salatu, umak, kolač i veliku porciju pudinga, prenosi Večernji list.

Ubrzo su se mnogi Hrvati javili i u komentarima podijelili svoje nezadovoljstvo onime što se dobije za ručak u našim bolnicama.  “Ovako dobro ne jedem ni kod sebe kući…”, ” Kod nas u bolnicama umjesto ručka dobiješ E.Coli”, “Zato jer nam je zdravstvo propalo, a privid funkcioniranja je kroz sveprisutno korištenje privatnih klinika. Oni koji umiru zbog nemogućnosti pristupa takvoj skrbi su presiromašni i prenebitni da bi bili na radaru. Hrana je najmanji problem”, “Jer hranu rade ljudi na očajno malim plaćama, a često moraju raditi i prekovremeno (redovito neplaćeno). Zdravstvo nam je u banani. Realno treba otpustiti 90% birokracije i preusmjeriti novce na bitne stvari poput zdravstva. Inače čemu uopće imamo javno zdravstvo..”, bili su samo neki od komentara.

Ipak, bilo je i onih  s drugačijim mišljenjima: “Ima par godina san zadnji put bila u bolnici (Split) i realno hrana mi nije bila toliko loša. Podriguša za marendu nije bila, svaki dan komad mesa+prilog za ručak, a za večeru uglavnom variva ili manistra na pome ili ponovljeni ručak+salata. Juha uz ručak svaki dan (malo mi je bila upitna neka smeđa juha) i puding tu i tamo. Marenda 2-3 fete kruha, puding, jaje, Zdenka, marmelada i maslac. Nekad Linolada. Kakvi su uvjeti i dobro je.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!