Ne bacajte stare teniske loptice u smeće! Evo kako ih možete iskoristiti

Lifestyle 05. ruj 202320:05 0 komentara
Pexels

Bacanje ovih loptica s gumenom jezgrom u smeće ne ide u prilog održivosti i smanjenu ugljičnog otiska. Srećom, postoje održivije alternative.

Za razliku od nogometnih i košarkaških lopti, teniske se loptice ne mogu jednostavno napumpati. Da biste nastavili igrati s lopticom koja idealno poskakuje, morate otvoriti novo pakiranje i baciti staru.

Stara teniska loptica možda nije prikladna za profesionalca, ali ako još uvijek skače, može poslužiti za druge svrhe, prenosi National Geographic.

“Teniske loptice je notorno teško reciklirati jer imate i gumu i filc, a ljepilo koje pričvršćuje gumu na filc je jako teško odvojiti”, kaže Erin Cunningham, izvršna direktorica RecycleBallsa.

“Prije nego uopće počnemo razmatrati recikliranje, prvo gledamo na ponovnu upotrebu. Što više puta možete koristiti tenisku lopticu, to je bolje za okoliš”, poručuje Cunningham.

Jedna uobičajena ponovna uporaba je za dno stolaca ili hodalica. Zarežite X na jednu stranu lopte i gurnite je preko svake noge stolca kako biste spriječili bučno pomicanje po podu ili učinite isto za hodalicu kako biste je održali stabilnom.

Korištene teniske loptice također mogu pomoći kod bolnih mišića. Umetnite jednu lopticu u čarapu ili na pod i lezite ili stanite na njih kako biste oslobodili napetost mišića.

Teniska loptica je iznenađujue korisna pri sušenju rublja u sušilici. Uacite koju zajedno s rubljem u sušilicu kako biste ubrzali vrijeme sušenja.

Možete ih koristiti kao alternativu stiroporu za pakiranje koji se koristi kako se pošiljke ne bi oštetile.

Ako bacite tenisku lopticu u bazen, ona će skupiti ostatke ulja na površini vode.

Premažite loptice vazelinom kako biste otjerali komarce.

Iako biste mogli biti u iskušenju da svom psu bacite rabljenu tenisku lopticu, to nije baš dobra ideja. Naime, filcani omotač loptice može istrošiti zubnu caklinu.

Budite kreativni – teniske loptice mogu biti jedinstven materijal za umjetničke projekte ili kolaže.

“Volim razmišljati o teniskim lopticama kao o višestrukim avanturama. Njihov život ne završava na teniskom terenu”, kaže Cunningham.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!