Pet grešaka koje mnogi rade nakon tuširanja, a koje stvaraju plijesan u kupaonici

Lifestyle 24. tra 202407:13 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Plijesan je čest problem u domovima i kupaonicama tijekom cijele godine. No, određene stvari mogu pospiješiti razvoj plijesni.

Stručnjaci za plijesan u Advanced Dampu, tvrtki koja se bavi zaštitom od vlage, otkrili su za express.co.uk koje su to greške koje mnogi rade nakon tuširanja, a koje stvaraju plijesan u kupaonici.

1. Mokri ručnici

Jedna od najčešćih greški koju mnogi rade, a koja dovodi do razvoja plijesni jer vješanje mokrih ručnika u kupaonici, što omogućava rast plijesni za samo 12 sati.

“Kad završite s korištenjem ručnika, ostavite ih da se suše na mjestu s puno zraka kako bi spriječili razvoj plijesni”, savjetuju stručnjaci.

2. Loša ventilacija

Ako je ventilacija loša, veća je vjerojatnost da se na prozorima i zidovima pojavi plijesan. Nedostatak ventilatora ili zatvoreni prozori tijekom ili nakon tuširanja može zadržati višak vlage u zraku.

“Osiguravanje dobre ventilacije vam možda neće pomoći u smanjenju troškova energije, ali održava kvalitetu unutarnjeg zraka zdravom za sve koji tu žive”, navode profesionalci.

3. Predugo puštanje tople vode

Iako dugo tuširanje vrućom vodom može djelovati umirujuće i opuštajuće, važno je imati na umu probleme koje to može izazvati, napominju stručnajci i dodaju da ova navika, osim što povećava račun za vodu, može dovesti i do rasta plijesni u vašoj kupaonici.

4. Ne brišete površine nakon tuširanja

Kako u kupaonici ne bi bilo plijesni, nakon tuširanja svakako obrišite sve površine, a posebno prostor za tuširanje.

5. Zatvorena vrata tuša ili zavjesa

AKo ostavite vrata tuša ili zavjesu za tuširanje zatvorene nakon tuširanja, vlaga ostaje zarobljena, što stvara idealno okruženje za bujanje i širenje spora plijesni.

“To može rezultirati neugodnim mirisima, neuglednim crnim mrljama, pa čak i potencijalnim zdravstvenim opasnostima”, navode stručnjaci.

Prema tome, nakon tuširanja ostavite otvorena vrata tuša/zavjesu kako biste poboljšali cirkulaciju zraka i pomogli bržem sušenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!