Sjećate li se ovih crtanih filmova uz koje su odrasle generacije?

Lifestyle 25. ruj 202313:54 0 komentara
YouTube Screenshot

Došli su neki novi klinci, a s njima i novi crtani filmovi... Praščić Peppa, Psići u ophodnji, Žar i čudovišni strojevi, Medo Šefko... Ako vam ne zvuče poznato ovi naslovi, u redu je, to samo znači da nas posljednjih godina više zanima neki drugi televizijski sadržaj. Ipak, koliko god godina imali, lijepo je s vremena na vrijeme podsjetiti se stvari koje su obilježile djetinjstvo. Crtani filmovi svakako su jedna od stvari u kojima uživaju različite generacije, a mi ćemo se u ovom tekstu podsjetiti onih u kojima su uživale generacije 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća.

Plijenili su pažnju zanimljivim likovima, maštovitim svjetovima i nezaboravnim pričama.

Za mnoge, ovi animirani filmovi i serije, zauvijek će imati posebno mjesto u srcima.

Krenimo, onda, na ovo nostalgično putovanje:

Scooby-Doo

Mnogo prije modernih obrada i adaptacija, Scooby-Doo upoznao je publiku sa simpatičnom njemačkom dogom i njegovom ekipom koja rješava misterije.

Originalna klasična serija pratila je ekipu dok istražuje natprirodne fenomene, uvijek otkrivajući da su čudovišta ništa drugo nego pametna maska.

Zarazna melodija, komične situacije i sablasne avanture učinili su ovaj crtić omiljenim među generacijama djece.

Obitelj Kremenko

Avanture obitelji Kremenko vraćaju nas u kameno doba gdje Fred i Vilma Flintstone (Kremenko) i Barni i Beti Rubble žive svakodnevnim prapovijesnim životom. Ovaj crtani sitcom smješten je u izmišljeni grad Bedrock i oduševio je publiku pametnim igrama riječi, ikoničnim frazama i maštovitim izumima iz kamenog doba.

Flintstoneovi su postavili temelje budućim animiranim serijama i ostali kultni klasik.

Cipelići

Riječ je o animiranoj seriji koja je prvi put emitirana u Velikoj Britaniji u travnju 1987. Emitiranje se nastavilo u 62 zemlje širom svijeta.

Bila je to prva serija sa Zapada koja je emitirana u bivšem Sovjetskom savezu i tamo je postala toliko popularna da je prodala više od 25 milijuna knjiga o Cipelićima.

Snorkijevci

Snorkijevci su animirana televizijska serija iz radionice poznate kuće Hanna-Barbera koja je prikazivana četiri sezone.

Snorkijevci su mala, šarena antropomorfizirana morska stvorenja koja sretno žive u podvodnom svijetu Snorkylanda. Na glavama imaju disalice koje koriste da ih brzo guraju kroz vodu. Kada je Snork uzbuđen, njegova cijev proizvodi zvuk “šmrcanja”.

Ewoksi

Ewoksi su kanadsko-američka serija prikazivana na ABC mreži. Žive u naselju koje je smješteno na stablina.

Zaštitnici su šume i za svakog Ewoksa koji se rodi, posadi se jedno drvo. Glavni neprijatelji su im Duloksi, ružna bića iz močvare.

Glavni likovi su djeca Ewoksi koja često upadaju u razne nevolje i upuštaju se u mnogobrojne pustolovine.

Popaj

Mornar Popaj je crtani junak iz istoimenog crtanog filma, stvoren za potrebe reklamiranja jedne tvornice špinata.

Tek 10 godina kasnije, Popaj je dobio strip i odmah je stekao veliku popularnost. Zvijezda je postao zahvaljujući crtanom filmu.

Brzi Gonzales

Brzi Gonzales je miš koji može trčati jako, jako brzo. Uz to, uvijek nosi preveliki meksički sombrero i govori stereotipnim meksičkim naglaskom.

Ovaj crtani je osvojio Oscara za najbolji animinirani kratkometražni film.

Kornjača Korni

Crtani i kornjači superheroju i njegovom vjernom prijatelju psu koji spašavaju sve one koji se nađu u nevolji.

Ovaj crtani napravljen je kao parodija na superheroje koji posjeduju različite moći, a s druge strane je Korni nema nikakvih moći, a čak mi je mač iskrivljen. Korni upada u niz smiješnih situacija koje rješava na svoj način.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.