Znate li kako napraviti zapršku i koja je vrsta zaprške najbolja?
Malo tko zna da zapršku zapravo treba kuhati najmanje 20 minuta. Rijetki su i oni koji znaju i koja je prava razmjera brašna i masnoće.
Danas se zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću mjeru, no, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih.
Zaprška doprinosi da jela budu gušća, a sastojci u njima bolje povezani.
Kako napraviti zapršku?
Zapršku napravite od iste količine mekog ili polumekog brašna i masnoće. Ako radite svijetlu zapršku, uzimite maslac, margarin ili biljnu mast, dok se za običnija jela sa rumenom zaprškom može uzeti ulje ili svinjska mast.
Zaprška se u jelo obično stavlja kao posljednji dodatak; nakon nje se, eventualno, dodaju samo lakši začini.
Zapršku treba kuhati najmanje 20 minuta, kako se ne bi osjećao miris sirovog brašna.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare