Što mislite koliko tjedno zaradi najpopularnija tiktokerica na svijetu samo od pregleda videa?

Lifestyle 23. sij 202416:01 0 komentara
Luiza Nalimova / Alamy / Alamy / Profimedia

TikTok je uveo novi val digitalnih zvijezda. Osim dijeljenja prihoda od oglasa, TikTok ima nekoliko ugrađenih alata za unovčavanje poput virtualnih "darova", kao i fond programa za kreativnost koji nagrađuje kreatore za objavljivanje duljeg sadržaja. Sredinom 2023. pokrenuo je i fond od šest milijuna dolara za kreatore efekata proširene stvarnosti, piše Business Insider.

No, činjenica je da mnogi svakako od društvenih mreža, pa tako i TikToka, zarađuju velike svote novaca. Tako je jedna tiktokerica @keely1123 na svom profilu otkrila zaradu popularnih kreatora na društvenim mrežama, barem prema podacima dostupnima javnosti. Također se dotaknula i trenutno najpopularnije svjetske tiktokerice Alix Earle.

“Dakle, ako zadovoljiš sve kriterije TikToka, plaćaju te za svaki video dulji od minute. I plaćaju te po svakih tisuću pregleda. Uglavnom po tisuću pregleda dobiješ dolar i 10 centi. Sad ćemo vidjeti koliko je Alix zaradila u jednom tjednu”, rekla je te se onda prebacila na profil Tiktokerice koju prati preko šest milijuna korisnika, piše Večernji.hr.

“Jako je aktivna, tako da jako puno i zarađuje. Prošli tjedan je objavila 21 video, ali samo 15 ih je trajalo minutu ili dulje. Svi skupa su skupili oko 3.8 milijuna pregleda. To znači da je u jednom tjednu samo od pregleda zaradila 62.700 dolara. U to ne ulaze sponzorstva”, objasnila je korisnicima.

“Život zaista nije fer”, pisao je netko u komentarima. “Dakle, svi mi zapravo dodatno obogaćujemo već bogate ljude”, napisala je druga korisnica.

“To je ludo! Zamisli da aplikacija odjednom nestane ili nešto”, glasio je još jedan komentar. “Mnogi toliko ne zarade u godinu dana”, dodao je netko četvrti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!