Stručnjak objavio u koje četiri predivne i jeftine zemlje putovati. Nema Hrvatske na popisu, ali ima susjeda

Lifestyle 20. svi 202422:40 0 komentara
Pixabay (ilustracija)

Stručnjak za putovanja Simon Calder nedavno je u intervjuu za BBC Breakfast podijelio svoje četiri najbolje europske destinacije za odmor. Otkrio je da postoji nekoliko "vrlo jeftinih" destinacija koje bi razmotrio za 2024.

Ako očajavate zbog cijene odmora, moglo bi se isplatiti pogledati jedno od ovih povoljnih mjesta, otkriva Simon Calder, guru za putovanja.

“U zapadnoj Europi to mora biti Portugal, u istočnoj Europi Bugarska – vrlo popularna destinacija za paket aranžmane.”

Ali što drugo preporučuje stručnjak za putovanja?

Bugarska

Bilo da tražite povoljni gradski odmor ili pristupačan odmor na plaži, Bugarska bi mogla biti pravo mjesto za vas. Probajte Sofiju, ukoliko vas privlače povijesne i kulturne znamenitostio ili Burgas za pristupačne plaže.

Simon je rekao: “Vaš novac vrijedi više u Bugarskoj! Godinama svima govorimo da je Bugarska odlična destinacija za odmor, o tome kako je lijepo vrijeme, kako su mekane pješčane plaže, izvrsni hoteli i, naravno, niski troškovi života.”

Crna Gora

Prekrasna Crna Gora ima dojam luksuzne destinacije, ali je istočnoeuropska zemlja puno jeftinija od sličnih mjesta u Hrvatskoj ili Italiji.Stari grad Kotor nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, dok obližnja Budva ima prekrasne plaže s povoljnim restoranima.

Ako tražite nešto malo izvan utabanih staza, krenite na sjever prema ruralnim krajolicima i zadivljujućim planinskim krajolicima.

Portugal

Portugal je vjerojatno najbolja destinacija u zapadnoj Europi i Simon je preporučio putovanje u Lisabon ili obližnji Cascais.

Stručnjak za putovanja kaže: “Volim Lisabon, jedan od najljepših europskih glavnih gradova, i lokacije na samom zapadu – posebice Cascais, Estoril i Sintra.”

Stari grad Kotor nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, dok obližnja Budva ima prekrasne plaže s jeftinim restoranima. Ako tražite nešto malo izvan utabanih staza, krenite na sjever prema ruralnim krajolicima i zadivljujućim planinskim krajolicima.

Simon preporučuje da jedete u O Barbasu, nevjerojatnom ribljem restoranu koji ima pogled na obalu Atlantika.

Albanija

Albanija je jedna od najpopularnijih europskih destinacija za putovanja i zbog povoljnih cijena uskoro bi je mogla učiniti privlačnijom od obližnje Grčke. Simon je rekao: “Prekrasno je i vrlo prijateljski.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!