Stvari koje nije dobro ostavljati u autu tijekom velikih vrućina

Lifestyle 22. lip 202416:45 0 komentara
Neke stvari nije dobro ostavljati u autu tijekom velikih vrućina.
Pixabay/ilustracija

Neke stvari mogu postati riskantne za zdravlje, a druge će se uništiti zbog iznimno visokih temperatura koje se mogu razviti u vozilu, posebno ako je parkirano na direktnom suncu.

1. Krema za sunčanje

Sa jakim Suncem, začudit ćete se zašto se krema za sunčanje ne smije ostavljati u autu. Na pre visokim temperaturama nekoliko sastojaka u kremi će se razgraditi. Krema će postati beskorisna i bit ćete izloženi opasnim UV zrakama.

2. Boce s vodom

Plastične boce ostavljene u vrućem autu izazvat će otpuštanje otrovnih kemikalija u piće. Važno je ostati hidriran tijekom vrućih dana pa zamijenite plastične boce sa metalnim ili staklenim.

3. Lijekovi

Uvijek provjerite pakiranje lijekova kako biste bili sigurni da ih pravilno pakirate. Neki lijekovi se pokvare na vrućini. Postaju beskorisni ili čak štetni.

4. Sunčane naočale

Sunčane naočale su simbol ljeta i putovanja. Ali ne smiju se ostavljati u autu. Ako ih ostavite na jako vrućem mjestu, leće će se iskriviti ili slomiti.

5. Pića u konzervama

Za dug put na ljetni dan važno je imati osvježavajuće hladno piće. No gazirana pića mogu eksplodirati na pre visokim temperaturama. Stvorit će vam ljepljiv i možda skup nered za očistiti.

6. Mobitel

U autima po vrućini temperature će porasti na neizdržljive razine. Baterija vašeg telefona može se pokvariti ako se pregrije, što će biti skupo za zamijeniti, piše The Sun, a prenosi 24sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!