Zašto kavu i čaj ne treba zaslađivati?

Lifestyle 16. velj 202214:53 > 17. velj 2022 08:06 1 komentar
Pixabay / Ilustracija

Svakodnevno zaslađivanje omiljenih napitaka čini da u naš organizam potpuno nepotrebno unosimo dodatni šećer.

Iako je riječ o maloj količini, svakodnevno nagomilavanje šećera trajno doprinosi povećanju tjelesne težine i može naštetiti našem zdravlju.

Osobe koje svoj omiljeni napitak svakodnevno zaslađuju u svoj organizam dodatno unose čak 69 kalorija, pokazalo je posljednje istraživanje američkih znanstvenika sa Sveučilišta Illinois koje je objavljeno u časopisu Public Health. Kava i čaj, najpopularniji su napici u svijetu i američki stručnjaci kažu da su oba napitka gotovo beskalorična. Ali, problem je u dodacima, mlijeku, šećeru i šlagu. S ovim dodacima, kava ili čaj postaju izuzetno kalorična pića.

Iako se broj kalorija koje se na taj način unose u organizam ne čini velikim, postupno i neprimjetno može rezultirati povećanjem tjelesne težine, piše Haber.ba.

Znanstvenici i nutricionisti usuglasili su se da, ukoliko već ne možemo izbaciti šećer ili mlijeko iz kave, pokušamo dnevno konzumirati samo jednu šalicu ovog napitka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare