Znate li da nasloni za glavu u svakom autu imaju skrivenu funkciju? Evo o čemu je riječ

Lifestyle 18. lip 202422:06 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Vozači ponekad ne shvaćaju da nasloni za glavu u automobilima imaju i sigurnosnu svrhu, ne služe samo tome da vam bude udobnije.

Nasloni za glavu ugrađeni su u sve automobile, a ono što mnogi vozači ne shvaćaju jest da oni imaju i sigurnosnu funkciju i pomažu poduprijeti vrat u slučaju sudara, piše Mirror. To može spriječiti ozljedu baze vrata i ublažiti učinke trzajne ozljede.

Međutim, stručnjaci iz Swansway Motor Groupa tvrde da postoji još jedan razlog za korištenje naslona za glavu kojeg “mnogi vozači možda nisu svjesni”.

Iako nije dizajniran iz tog razloga, šefovi automobilskih tvrtki tvrde da bi se naslon za glavu mogao koristiti kao uređaj za bijeg u slučaju nužde. Stručnjaci tvrde da neka vozila imaju odvojive naslone za glavu koji bi mogli pomoći vozačima i putnicima da razbiju prozore kako bi pobjegli iz vozila ako ne mogu izaći.

Glasnogovornik Swansway Motor Groupa rekao je: “Iako se može činiti čudnim da se naslon za glavu može potpuno ukloniti sa sjedala, važno je da vozači i njihovi suputnici budu svjesni njegove potencijalno spasonosne upotrebe. Većina naslona za glavu može se lako odvojiti pritiskom na gumb na dnu i izvlačenjem naslona za glavu iz sjedala.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!