Veterinar savjetuje: Ako je temperatura vani niža od -5, neke pse je bolje ne voditi u šetnju

Ljubimci 19. sij 202411:12 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Mnogi dijelovi Hrvatske zabijelili su se u petak, a prilikom hladnih zimskih temperatura, osim na vlastito, treba obratiti i pažnju na zdravlje naših četveronožnih ljubimaca.

Iako je općenito u redu šetati psa tijekom hladnijih zimskih dana, ipak je potrebno poduzeti određene mjere opreza kada temperature jako padnu i kada napada snijeg.

“Ako je temperatura oko minus pet ili niža, najbolje je držati ih na zatvorenom ili vrlo kratko izlaziti. Jer, ako je hladno vama, hladno je često i njima, posebno jer su pločnici hladni”, rekla je za Metro Lorna Winter, suosnivačica aplikacije za obuku pasa Zigzag.

Naravno, svi smo vidjeli brojne slike pasa koji uživaju na snijegu, posebno huskija, ali neke pasmine pasa lošije reagiraju na hladnoću od drugih. Općenito, na snijegu se bolje snalaze veći psi s debljom i dvostrukom dlakom. Pasmine koje imaju kraću dlaku i manje su fizičke građe, teže se nose s hladnoćom”, istaknula je Winter.

Čizme za pse mogu pomoći u nekim situacijama, ali se ne bi trebalo previše oslanjati na njih. Također, ako psu ne možete osigurati toplu prostoriju, pobrinite se da ima pokrivače ili veće jastuke, madrac, bilo što da nije hladan pod. Jer, ponovno, ako je hladno vama, često je hladno i vašem ljubimcu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!