Zašto pas kopa po krevetu ili kauču? Ova dva razloga ne smijete zanemariti

Ljubimci 05. ožu 202420:36 0 komentara
Pixabay

Mačke nisu jedine koje kopaju kada obavljaju svoje potrebe, na primjer, u kutiji s pijeskom.

Psi se također ponašaju prilično slično kod kuće, pokazujući svoju sposobnost kopanja na prilično neočekivanim mjestima.

Naime, često naši četveronožni prijatelji kopaju i grebu po krevetu svojih vlasnika, piše Novi list. Zvuče li vam ove situacije poznato? Ali zašto to rade?

Zašto vaš pas kopa po krevetu ili kauču?

Pas je životinja s dugom poviješću pripitomljavanja iza sebe i s ponašanjem koje se može objasniti brzim uvidom u njegovu prirodu i njegove trenutne potrebe.

Ako pas kopa po krevetu, to može značiti:

utočište: instinktivno se psa navodi da kopa i stvori jazbinu u koju bi se sklonio kao što bi to učinio u divljini. To je dio njihove iskonske biti, kopanje je prirodno za pse. Ova se osobina mogla pojaviti u kućnom kontekstu jer je pas shvatio da je taj dio kuće siguran i udoban. Ista stvar se može dogoditi sa kaučem ili na drugim mjestima gdje se osjeća ugodno i zna da može “spustiti oprez”

stres: kopanje po krevetu također može biti izraz stresa koji životinja doživljava. Pas se vjerojatno osjeća frustrirano, pati od tjeskobe, možda je nervozan i pokušava se smiriti dajući oduška osjećajima koje doživljava. Kopanje može privremeno olakšati to stanje vašem psu

Svaki signal treba pojedinačno procijeniti kako bi se interveniralo ako i kada to slučaj zahtijeva.

Kontinuirano kopanje po krevetu ili sofi ne smije se zanemariti niti poticati jer osim što može dugoročno uništiti namještaj u kući, može ukazivati ​​na očitu nelagodu kod životinje.

Osim mogućnosti savjetovanja sa stručnjakom, pobrinite se da vaš pas uvijek ima udoban ležaj i svoj prostor u kući.

Posvetite dovoljno vremena igri i ne zanemarujte njegove zahtjeve.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!