Mogu li drugi vidjeti ako ih blokirate na društvenim mrežama?

Lifestyle 25. lip 202407:04 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Blokiranje ne funkcionira isto na svim aplikacijama.

Neke aplikacije sprječavaju osobe koje blokirate da vam šalju poruke, što pošiljatelju jasno daje do znanja da ste ih blokirali. Na drugim platformama, pošiljatelj možda nikada neće saznati da je blokiran, iako će možda shvatiti kada mu ne odgovorite na poruke, piše Consumer Reports.

Aplikacije koje korisnicima daju do znanja da ste ih blokirali:

Blokiranje na Android Messages i Apple iMessage

Kada blokirate kontakt preko Androida ili iPhonea, on će vam i dalje moći slati tekstualne poruke. Te se poruke neće pojaviti na vašem telefonu, ali će pošiljatelj vidjeti poruke kao poslane. Neće znati da je blokiran.

Blokiranje na Facebook Messengeru

Postoji nekoliko načina za blokiranje ili isključivanje zvuka osoba na Facebook Messengeru.

Možete ih potpuno blokirati na cijelom Facebooku. U tom će slučaju znati da ste ih blokirali jer vam uopće neće moći slati poruke ili čak vidjeti vaš Facebook profil.

Međutim, imate opciju i blokiranja samo poruka na Facebook Messengeru. Vi ćete i dalje moći vidjeti poruke blokirane osobe u zajedničkim grupama kao i njihove objave i komentare, ali nećete primati njihove poruke ili pozive. Oni će vam i dalje moći slati poruke, a njihove poruke vama bit će prikazane kao poslane, ali ne i pročitane.

Blokiranje na Signalu

Postoje četiri različite ikone na Signal porukama koje pokazuju je li se poruka šalje, isporučuje ili čita.

Ako ste nekoga blokirali na Signalu, on vam i dalje može slati poruke koje će se njemu prikazati samo kao isporučene. Pošiljatelj neće znati jeste li ga blokirali, isključili potvrde čitanja ili jednostavno niste pročitali poruku.

Aplikacije koje korisnicima pokazuju da ste ih blokirali

Blokiranje na Instagramu

Ako nekoga blokirate na Instagramu, neće vam moći slati poruke niti pronaći vaš račun. Blokiranje im također onemogućuje da spomenu vaše korisničko ime ili vas označe te trajno briše sve njihove lajkove i komentare na vaše stare fotografije.

Blokiranje na LinkedInu

Blokiranje nekoga na LinkedInu onemogućuje da vidi vaš profil ili vam šalje poruke na platformi. Primit će poruku o pogrešci u kojoj će pisati “član LinkedIna ne može primati poruke.”

Pixabay/ilustracija

Blokiranje na Twitteru

Iako Twitter ne šalje obavijest ljudima kada ih blokirate, čini to na drugi način. Kada blokirate nekoga, oni će to moći znati jednostavnim odlaskom na vaš profil, koji će im pokazati istaknutu poruku koja kaže: “Blokirani ste”.

Blokiranje na WhatsAppu

Kada nekoga blokirate na WhatsAppu, on vam i dalje može slati poruke, ali poruke će se prikazati kao poslane, a ne kao isporučene. Vaša profilna fotografija će nestati, a osoba također više neće moći vidjeti kada ste zadnji put bili online.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!