Ove biljke pod hitno morate maknuti iz svog vrta!

Lifestyle 18. tra 202408:23 0 komentara
Pexels

Neke lijepe i naizgled bezopasne biljke mogle bi zapravo biti vrlo otrovne za ljude, životinje, biljke i uzrokovati veliku štetu pločnicima i temeljima kuća - potrebno ih je odmah ukloniti!

S proljećem u punom cvatu, savršeno je vrijeme da se vratite u vrt i uredite ga. Iako ljubav vrtlara prema biljkama nema granica, ključno je prepoznati i identificirati potencijalno štetne i invazivne vrste.

1. Divovski svinjski korov

Divovski svinjski korov najopasnija je invazivna vrsta u Velikoj Britaniji, piše Mirror.

Kontakt s biljkom može izazvati osipe i mjehuriće na ljudskoj koži, a svaki kontakt sa sokom može uzrokovati opekline. Postoji opasnost od moguće sljepoće ako biljka dođe u dodir s očima.

2. Japanski dvornik

Japanski dvornik je korov koji se brzo širi. Zimi umire, ali se brzo regenerira u rano ljeto, izbacujući stabljike nalik bambusu visoke preko sedam stopa, i potiskuje rast drugih biljaka u vašim vrtovima.

Nažalost, biljka ometa rast drugih vrtnih biljaka, a njezino korijenje može uništiti pločnike i temelje kuća. Može smanjiti vrijednost kuće do 20 posto.

3. Otrovna kukuta

Kako samo ime govori, ova je biljka vrlo otrovna. Njen otrov može dospjeti u živčani sustav i ako se proguta može biti smrtonosan i za ljude i za životinje.

4. Kineska glicinija

Brzi rast i sposobnost gušenja drugih biljaka čine ovu biljku smetnjom u vrtovima.

Kineska glicinija također ima otrovne sjemenke i plodove koji su štetni za ljude i životinje ako se progutaju.

5. Pentaglotis

Unatoč svom atraktivnom izgledu, pentaglotis se može brzo proširiti i zavladati vrtnim gredicama, istiskujući poželjne biljke.

Može ugušiti i ubiti druge biljke u vašem vrtu, ali ju je teško iskorijeniti jer njezino sjeme dugo ostaje u tlu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!