Ovu stvar ne biste nikako trebali raditi ako imate vlagu na zidovima

Lifestyle 12. velj 202407:41 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

S raznolikom ponudom proizvoda na tržištu, čini se kako čišćenje nikada nije bilo lakše. Ipak, nije sve u tome da samo uzmemo krpu u ruku i sredstvo za čišćenje i krenemo u borbu.

Stručnjaci upozoravaju kako neke pogreške tijekom čišćenja možemo platiti zdravljem. Na primjer, ako imate plijesan na zidovima.

Vlasnica kompanije Fantastic Services Ralitsa Prodanova upozorava da ono što nikako ne biste smjeli napraviti je trljati zid na kojem su se pojavile ružne, crne mrlje.

“Crna plijesan, uzrokovana vlagom, ružna je pojava i primamljivo je pokušati je i očistiti. Međutim, to bi moglo uzrokovati respiratorne probleme, čak i halucinacije. Plijesan koja se razvija na vlažnim zidovima može biti vrlo toksična. Ako trljate zid s plijesni, njene spore se mogu lako proširiti po zraku, poput virusa”, navodi.

Ovo je najčešća vrsta plijesni koja se pojavljuje u našim domovima, a može uzrokovati probleme s respiratornim sustavom, iritacijom kože, osjećaj umora i mučninu. U nekim slučajevima čak i halucinacije, prenosi Klix.ba.

Kako biste je se riješili, uvijek nositi zaštitnu masku prilikom čišćenja plijesni sa zida, gumene rukavice i zaštitne naočale.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!