Koliko puta vam se dogodilo da kruh preko noći postane tvrd i nejestiv? Uz nekoliko jednostavnih trikova, kruh će duže ostati svjež, a vi ćete bacati manje hrane.
Zamrznite kruh
Ako ste kupili kruh, a znate da ga nećete konzumirati, jednostavno ga stavite u vrećicu i ostavite u zamrzivaču. Kruh će biti spreman za konzumaciju između dva do tri mjeseca, piše Novi list.
Kada ga poželite konzumirati, izvadite ga i stavite kratko u pećnicu ili toster.
Kruh obavezno držite u kutiji
S razlogom postoje kutije za kruh. U njima kruh duže ostaje svjež jer u kutijama dolazi do manje cirkulacije zraka, stoga se sporije suši.
Dodatni savjet: Pripazite da u kutiji ne držite previše namirnica jer se tako povećava postotak vlage, što znači da se povećava i rizik razvoja plijesni.
Kruh držite u foliji ili u plastičnoj vrećici
Ako kod kuće nemate kutiju, obavezno kruh držite u foliji ili plastičnoj vrećici.
Na ovaj način sprječavate isušivanje kruha.
Nemojte ga držati u hladnjaku
Dok zamrzivač čuva kruh, hladnjak ima posve suprotni efekt. Naime, u hladnjaku se kruh suši šest puta brže nego na svježem zraku.
Ako pak želite zadržati sendvič preko noći u hladnjaku, obavezno ga stavite u foliju.
Poprskajte ga vodom i stavite u pećnicu
Ako je kruh ipak postao suh i tvrd, ne morate ga baciti, spas postoji.
Sve što trebate napraviti je poprskati kruh vodom i na par minuta ga staviti u pećnicu.
Pripazite da kruh ne držite predugo u pećnici kako kora ne bi postala pretvrda.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!