Pjesma joj je odbijena na Dori, a sada je među najslušanijima: “Učinili su mi uslugu”

Showbiz 29. velj 202422:19 0 komentara

Pjevačica Stela Rade čija je pjesma "Balkan pop" odbijena za natjecanje na Dori, a sada je jedna od najslušanijih u Hrvatskoj, gostovala je u Newsnightu.

Stela Rade se javila iz Toronta s obzirom na to da je trenutno na svojevrsnoj turneji Kanadom. Kaže da je bila u šoku kad su odbili njenu pjesmu za natjecanje na Dori.

“Bilo mi je žao tog trena kad sam saznala. Sad kad su se slegnuli dojmovi, shvaćam da sve ide u svoje vrijeme. Možda to nije trebalo biti sada. Razumijem sad perspektivu tog žirija koji je odlučivao o tome. Nisam previše iznenađena tom odlukom samo je meni bio šok jer mi je to bila velika želja.”

Rade smatra da je moguće da njena pjesma nije bila izabrana za Doru jer u njoj svira harmoniku. “Cijela energija pjesme, spominjanje Balkana, istočnjački prizvuk, sve su to faktori koji su utjecali na odabir žirija. Hrvatska glazba je sve ono što ova pjesma nije.”

Spot za pjesmu “Balkan pop” trenutno ima gotovo više pregleda nego svi ostali natjecatelji na Dori zajedno.

“Dobila sam dosta dobru medijsku pažnju. Iznenadila sam se dokle je to otišlo. Na neki način su mi vjerojatno učinili uslugu. Ljudi vole slušati to i svidjelo im se. Uvijek je publika najbolji pokazatelj.”

Otkazan koncert bez obrazloženja

Nedavno joj je otkazan koncert u blizini Zagreba, bez konkretnog objašnjenja, poručuje Rade:

“Nitko nije direktno ništa rekao. Opet su to neka nagađanja jer razloga nije bilo, u smislu ništa drugo nema smisla kao zašto je nastup otkazan. Mi smo donijeli neke zaključke, ali ne možemo ništa tvrditi 100 posto. Po meni, možda nije bilo opravdanog razloga da se to prekine.”

Rade je preselila u Srbiju jer joj je tamo lakše stvarati glazbu koju želi. “Ja sam u Srbiji prije svega jer sam tamo upoznala puno kolega muzičara. Imaju generalno šire vidike i prihvaćaju. Trenutno je to bolja sredina za mene.”

Što se tiče glazbenih uzora, Rade navodi da su to svi oni izvođači koji su uspjeli pobijediti neka pravila i prijeći granice. Ističe Josipu Lisac i Severinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!