Severina u Vruji: Došla sam po psihijatrijsku pomoć, 10 godina sam žrtva sistema

Showbiz 03. srp 202218:58 0 komentara
Press/Vruja Festival

U Uuvali Vruja ju subotu je održan drugi Festival bespravne gradnje i devastacije prirode na kojem su prosvjednici tražili hitnu sanaciju opasnih ostataka bivše tvornice u Dugom Ratu kod Omiša, na što se država obvezala još 2019. godine, no do danas po tom pitanju ništa nije napravljeno.

Na pozornici je nastupila Severina, koja je pjevala pjesmu Tvoja prva djevojka. Počela je sa stihovima “Došao si tiho na prstima, rekao da je tvoja uvala”.

Press/Vruja Festival

Nakon toga je ispričala da joj je najzanimljiviji dio događanja na festivalu bio performans “Psihijatri u Vruji: besplatna psihološka pomoć za žrtve rada državnih institucija” te da će im se i sama obratiti zbog problema koje prolazi oko skrbništva nad svojim sinom. Ispričala je što sve ona zamjera državi.

“Došla sam ovdje po besplatnu psihijatrijsku pomoć jer sam 10 godina žrtva sistema. Upoznavali su me s raznim strukturama državnih institucija, od policije, DORH-a, socijalnim službama. Svugdje je sve isto, u socijali ili u nekretninama, samo je puno tužnije kada nam prodaju dicu nego kamen ili more”, poručila je Severina.

Osime Severine, na festivalu su nastupili još i Amira Medunjanin, Edo Maajka, Žan Jakopač, hvarska Klapa Šlapa i mnogi drugi.