U Los Angelesu prosvjed protiv snimanja novog nastavka Brzih i žestokih

Showbiz 27. kol 202214:47 0 komentara
Patrick T. FALLON / AFP

Četvrt Los Angelesa koja je svojedobno poslužila kao kulisa za filmove 'Brzi i žestoki' u petak je bila poprište prosvjeda protiv snimanja novog nastavka te automobilističke sage, uz pojašnjenje sudionika koji tvrde da njezine ulice od tada trpe epidemiju ilegalnih gradskih utrka.

Stanovnici izražavaju gnjev uoči početka snimanja zakazanog za ovaj vikend u Angelino Heightsu, povijesnoj četvrti blizu središta Los Angelesa.

U sagi “Brzi i žestoki” riječ je o izmišljenome mjestu stanovanja Dominica Toretta, kojega glumi američki glumac Vin Diesel.

Prosvjednici kažu da je riječ o ilegalnim utrkama za vrijeme kojih se, obično noću ondje okupljaju brojni zainteresirani da bi vidjeli vozače automobila kako se velikom brzinom utrkuju ulicama grada.

Za Damiana Kevitta, lokalnog stanovnika i osnivača udruge SAFE, koji se žestoko protivi toj praksi, “Brzi i žestoki” su pridonijeli “popularnosti te ilegalne aktivnosti” pretvarajući četvrt Angelino Heights u “turističku destinaciju za ilegalne ulične utrke”.

“Petkom, subotom i nedjeljom navečer ovamo stižu po tri, četiri, pet ili više šest automobila koji izvode svakojake manevre svojim automobilima, nesnosno pritom škripeći gumama”, kaže Damian Kevitt te dodaje da “u susjedstvu nije bilo uličnih utrka prije nego što su ondje snimljeni “Brzi i žestoki”.

Još jedna stanovnica četvrti, koja se predstavila kao Bella, kaže da su njezina djeca istraumatizirana zbog buke automobila ispred njihove kuće, koja ih redovito budi usred noći.

Kaže i da se djeca boje izaći vani da bi se ondje igrala, jer su nekoliko puta vidjela trenutak u kojemu automobili izmiču kontroli vozača i za dlaku izbjegnu nalijetanje na pješake.

Bella smatra da bi Universal Studios trebao premjestiti mjesto snimanja, a SAFE potiče grad da u četvrti postavi ležeće policajce i uspostavi nultu toleranciju za ulične utrke.

Prvi film iz sage “Brzi i žestoki” premijeru je imao 2001. Film je prerastao u serijal s najvećom zaradom u povijesti, čak 6,6 milijarda dolara za 10 snimljenih filmova.

Premijera jedanaestog nastavka sage “Brzi i žestoki 10” trebala bi se održati u svibnju iduće godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.