Vidjelo ga preko 86 tisuća gledatelja: Domaći film hit na Netflixu

Showbiz 25. kol 202314:55
Filip Radwanski / Alamy / Alamy / Profimedia

Hrvatski korisnici Netflixa ovih dana mogu gledati čak dva hrvatska dugometražna igrana filma, "Dnevnik Pauline P." Nevena Hitreca, koji je trenutno najgledaniji među domaćim korisnicima, te "Nosila je rubac črleni" Gorana Dukića.

“Dnevnik Pauline P.” na Netflixu je dostupan od 18. kolovoza, a otad ne silazi s popisa deset najgledanijih naslova u Hrvatskoj, dok je trenutno na broju jedan, izvijestio je u petak Hrvatski audiovizualni centar.

Film, utemeljen na romanu Sanje Polak koji je i školska lektira, prati samouvjerenu učenicu trećeg razreda osnovne škole u zgodama i nezgodama tipičnima za tu dob.

Naslovnu ulogu Pauline P. igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić. Ostale glavne uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić.

Film je  u redovnoj kinodostribuciji u Hrvatskoj vidjelo više od 86 tisuća gledatelja.

Među novim naslovima dostupnima za streaming, na Netflixu je i komedija “Nosila je rubac črleni” redatelja Gorana Dukića, prvi dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća.

Kao glavni protagonisti tog filma pojavljuju se sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a veseloj atmosferi pridonosi glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević (Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu), Krešimir Mikić, Ljubomir i Jan Kerekeš.

Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, a Janko Popović Volarić imao je ulogu naratora Isusa Krista.

Film je bio među pet najgledanijih domaćih naslova u kinima u 2022. godini, s 18.052 gledatelja.

Pregovore za oba naslova s Netflixom je vodila tvrtka Jučer d.o.o.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.