Elon Musk eskalira rat protiv medija

Ludovic MARIN / POOL / AFP

Platforma Elona Muska X, ranije poznata kao Twitter, planira početi uklanjati naslove i druge tekstove iz medijskih članaka, izvijestio je Fortune u ponedjeljak. Rezultat toga će biti objave s linkovima na članke koji će sadržavati samo glavnu sliku priče.

Musk, samoproglašeni “apsolutist slobode govora”, potvrdio je planiranu promjenu i svoj udio u njoj nekoliko sati kasnije.

“Ovo dolazi direktno od mene. Uveliko će poboljšati estetiku”, napisao je na X-u.

Promjena ima za cilj napraviti mjesta za više X postova, koji su se ranije zvali tweetovi, da stanu na ekran odjednom. Ali Musk je također rekao da će to pomoći u obuzdavanju clickbaitova, izvještava Fortune, pozivajući se na izvor koji je upoznat s problemom.

Ovaj potez bi mogao umanjiti promet informativnim medijima jer bi smanjenje visine link kartica koje se dijele na platformi vjerojatno smanjilo njihovu vidljivost. Uklanjanje važnog konteksta iz članaka također može biti zbunjujuće za korisnike, prisiljavajući ih da pogode o čemu je priča osim ako korisnik ručno ne doda te informacije. Musk nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar, navodi Insider.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.