Kako znati je li vas netko blokirao na WhatsAppu?

Tehnologija 26. ožu 202115:17 > 15:24 0 komentara
EPA

Kroz nekoliko jednostavnih koraka možete saznati jeste li nekome na listi blokiranih.

Pitate li se jeste li blokirani na WhatsAppu? Iako se aplikacija brine o zaštiti privatnosti korisnika, postoje načini da utvrdite je li vas netko blokirao. Postoji nekoliko načina da se to testira.

Prije svega, što uopće znači kada je netko blokiran? To uključuje zaustavljanje sve komunikacije između dva korisnika. To zaustavlja obavijesti, poruke, pozive i ažuriranja statusa između dva kontakta. Lako je blokirati nekoga na WhatsAppu, a deblokiranje je jednako lako, jer zahtijeva samo jedan klik.

WhatsApp također pokušava zaštititi korisnika koji je blokirao drugog čineći taj postupak diskretnim kako bi mogao ostati neotkriven. Ako sumnjate da ste blokirani, postoji nekoliko načina za to provjeriti, a najbolje ih je sve isprobati jer u nekim slučajevima uzrok problema, poput nedostavljanja poruka, može biti mrežna pogreška.

Možete li vidjeti je li osoba online?

Iako mnogi uklanjaju status “zadnji put online”, kad otvorite razgovor s njima, možete znati kada je kontakt na mreži. Morali biste držati chat otvorenim da biste vidjeli dolaze li na mrežu.

Ako ih ne vidite na mreži, vjerojatno ste blokirani.

Napomena: Razlog nečije neaktivnosti na WhatsAppu mogao bi biti taj što osoba više ne koristi aplikaciju ili je izvan mreže ostala iz drugog razloga.

Ažuriraju li svoju profilnu sliku?

Kada budete blokirani na WhatsAppu, trenutna slika zaslona osobe ostat će ista, čak i ako je promijeni u budućnosti. Stoga, ako se nečija fotografija profila nikad ne promijeni, možda ste blokirani.

Napomena: Ponekad ljudi uklone svoju fotografiju ili je ne ažuriraju. Najbolji način da to provjerite je provjeriti je li slika profila osobe ista pomoću tuđeg računa kako biste mogli uspoređivati.

Jesu li vaše poruke dostavljene?

Kad vas netko blokira, vaša će poruka na neodređeno vrijeme ostati s jednom sivom kvačicom, što znači da joj neće biti dostavljena.

Napomena: Ostali razlozi zbog kojih poruka nije dostavljena jesu ako osoba ima problema s mrežom.

Možete li ih nazvati?

Telefonski pozivi putem WhatsAppa ne mogu se upućivati ​​blokiranim kontaktima, iako ćete čuti zvono kao da poziv prolazi. Ako pokušate nazvati osobu i ostanete bez odgovora, možda ste blokirani. Netko tko vas je blokirao putem WhatsAppa možda je blokirao i vaš telefonski broj.

Upozorenje: Osoba možda neće moći odgovoriti na vaš poziv, ali nećete moći znati je li stvarno primila vaš telefonski poziv ili ne.

Možete li ih ubaciti u grupni razgovor?

Kada izradite grupu i dodate kontakt koji vas je blokirao, dobit ćete poruku koja kaže da niste ovlašteni za njihovo dodavanje. Ovdje nema upozorenja. Ovo je najbolji način da utvrdite jeste li blokirani, piše Makeuseof.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.