Počela je prodaja iPhonea koji po prvi put nije “Made in China”

Tehnologija 25. ruj 202315:03 0 komentara
AFP

Američki tehnološki div Apple prvi je put počeo s prodajom svojih iPhonea proizvedenih u indijskim tvornicama, objavljeno je u subotu na predstavljanju novog modela pametnog telefona u New Delhiju.

Određeni broj modela iPhone 15 i iPhone 15 Plus indijske proizvodnje u prodaji je od petka u nekoliko zemalja, uključujući i samu Indiju, potvrdili su za DPA izvori iz tvornice.

Većina Appleovih proizvoda i dalje se proizvodi u Kini. Međutim, prema nedavnim izvješćima, s obzirom na geopolitičke tenzije Apple želi uključiti i druge zemlje u svoje lance, s fokusom na Indiju i Vijetnam.

Šira distribucija proizvodnje povezana je i s ruskim ratom protiv Ukrajine i pandemijom covida-19 jer su ti događaji otkrili visoku ovisnost opskrbnih lanaca o međunarodnim okolnostima.

Indija, koja daje državne poticaje za proizvodnju pametnih telefona, sa svojih 1,4 milijarde stanovnika je atraktivno tržište u razvoju. Relativno skupi iPhonei, međutim, još uvijek čine samo mali dio prodaje pametnih telefona u toj zemlji.

Apple je ove godine prvi put otvorio svoje trgovine u Indiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.