Prva poruka na Twitteru prodana za 2,9 milijuna dolara

Tehnologija 21. ožu 202121:37 > 23. ožu 2021 07:22 0 komentara
twitter
Lionel BONAVENTURE / AFP

Prije točno 15 godina, 21. ožujka 2006. godine, direktor Twittera Jack Dorsey napisao je prvu poruku na tvoj društvenoj mreži. Ta poruka prodana je danas za 2,9 milijuna dolara.

“Otvorio sam račun na Twitteru”, glasila je prva poruka na Twitteru koji sada ima više od 190 milijuna korisnika, a posebno je popularan kod političara, stručnjaka iz raznih područja i novinara.

Twitter sa sjedištem u San Franciscu je za 15 godina postojanja postao ključni igrač društvenih mreža, ali i s kontroverzama.

Ta društvena mreža je u siječnju iznenadila svoje korisnike ukidanjem računa bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kojem je to bilo glavno oruđe za komunikaciju.

Trumpov račun pratilo je oko 88 milijuna ljudi, a njegova stranica je ukinuta zbog ponovljenog poticanja na nasilje i poslije nereda njegovih pristaša u Capitol Hillu.

To isključenje je dočekano pozdravima, ali i osudama, a to predstavlja znak složene ravnoteže između neutralnosti, obrane slobode izražavanja i umjerenosti s kojim se Twitter suočava.

Dorsey je početkom ožujka ponudio prodaju prve poruke na Twitteru preko stranice Valuables.

Kupovina poruke znači stjecanje “digitalne potvrde o tvitu, jedinstvene po tome što ga je autor potpisao i verificirao”, navodi se na stranici i dodaje da je to kao prodaja autograma.

Ta poruka prodana je danas za 2,9 milijuna dolara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.