Tražite najjeftinije gorivo? Ovo je aplikacija koju morate imati

Tehnologija 06. tra 202215:57 > 15:58 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

Riječ je o pomalo zaboravljenom, no sada ponovno aktualnom projektu koji objedinjuje web portal i aplikaciju za mobilne telefone putem kojih je moguće doznati aktualne informacije o maloprodajnim cijenama goriva, ali i druge informacije o benzinskim postajama.

U vrijeme kada cijene goriva na benzinskim postajama divljaju i čini se da se tom rastu i padovima cijena ne nazire kraj, projekti poput ovoga doista dobivaju ne posebnom značaju. Iza ovoga projekta stoji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (nekad Ministarstvo zaštite okoliša i energetike), a njegov je cilj dodatna zaštita potrošača i poticanje tržišnog natjecanja, piše Bug.hr.

Sama aplikacija omogućuje vrlo jednostavan i aktualan pregled cijena naftnih derivata, ali i točnu lokaciju benzinskih postaja s najjeftinijim gorivima i to ovisno o lokaciji korisnika pa je tako lako odlučiti na kojoj crpki natočiti gorivo (i kada).

vezana vijest

Putem aplikacije (koju možete preuzeti OVDJE) i web portala moguće je doznati informacije o više od 130 obveznika dostave informacija o cijenama goriva, a moguće je pretraživati više od tisuću postaja na teritoriju RH. Uz cijene goriva, tu su i druge uslužne informacije o samim benzinskim postajama pa je lako doznati što je na kojoj postaji još dostupno (autopraonica, mjenjačnica, trgovina, kafić i slično).

Iz aplikacije je moguće pokrenuti navigaciju do željene benzinske postaje (oslanja se na Mapbox), tu je i grafički prikaz kretanja cijena goriva, mogućnost pretraživanja i filtriranja dostupne baze prema vrsti goriva ili udaljenosti benzinske postaje od trenutačne lokacije, ali i prema nizu drugih parametara. Bilo kako bilo, ovo je aplikacija koju u ovo vrijeme čestih promjena cijena goriva itekako vrijedi imati pri ruci, a i posve je besplatna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.