Treba vam samo još pametni telefon: U prodaji uređaj za ljubljenje na daljinu

REUTERS/Tingshu Wang

Kineski start-up napravio je uređaj za ljubljenje na daljinu, a koji funkcionira tako da prenosi podatke prikupljene putem senzora pokreta skrivenih u silikonskim usnama, koje se istovremeno pomiču kada reproduciraju primljene poljupce.

Ime MUA dobio je po zvuku koji ljudi obično ispuštaju kad šalju poljubac, a uređaj također hvata i reproducira zvuk te se blago zagrijava tijekom ljubljenja, čineći tako iskustvo autentičnijim, kažu iz start-upa Siweifushe.

Korisnici čak mogu preuzeti podatke o ljubljenju koje su drugi korisnici poslali putem popratne aplikacije. Inspiracija za ovaj izum pronađena je u vrijeme pandemije kada je u mnogim zemljama vladao lockdown. Primjerice, u Kini su vlasti mjesecima zabranjivale stanovnicima čak da napuštaju svoje stanove, piše Guardian.

“Tada sam bio u vezi, ali nisam mogao upoznati svoju djevojku zbog karantene”, rekao je izumitelj Zhao Jianbo.

Tada student Pekinške filmske akademije, svoj je diplomski projekt usredotočio na nedostatak fizičke intimnosti u videopozivima. Kasnije je osnovao Siweifushe koji je 22. siječnja izdao MUA, svoj prvi proizvod. Cijena uređaja iznosi 260 juana (oko 35 eura).

U dva tjedna od puštanja uređaja u prodaju, tvrtka je prodala više od 3000 strojeva za ljubljenje i primila oko 20.000 narudžbi, rekao je.

MUA nalikuje mobilnom stalku s bezbojnim stisnutim usnama koje se nalaze sprijeda. Kako bi ga koristili, ljubavnici moraju preuzeti aplikaciju na svoje pametne telefone i upariti svoje strojeve za ljubljenje. Kada poljube uređaj, on uzvraća poljubac.

Uređaj je dostupan u nekoliko boja s istim unisex usnama. Dobio je mješovite kritike, pri čemu su neki korisnici rekli da je intrigantan, dok su drugi rekli da im je neugodno. Među glavnim pritužbama bio je nedostatak jezika.

Treba, međutim, napomenuti da MUA nije prvi uređaj za ljubljenje na daljinu. Istraživači s Tokijskog sveučilišta izumili su “uređaj za prijenos poljubaca” 2011., a malezijski Imagineering Institute izradio je sličnu spravu pod nazivom “Kissinger” 2016.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.