Twitter tone sve dublje: Može li se promijeniti trend i smanjiti dug?

Thomas Ulrich / Pixabay / Ilustracija

Twitter je još uvijek neto u manjku zbog gotovo prepolovljenog prihoda od oglašavanja i velikog duga, objavio je Elon Musk.

U ožujku vlasnik Twittera procijenio je da bi novčani tok mogao promijeniti predznak i da bi mogli bilježiti višak do kraja lipnja, podsjeća Reuters.

U nedjeljnoj objavi Musk nije precizirao u kojem je razdoblju prihod od oglašavanja prepolovljen, napisavši tek da u lipnju nije porastao kao što se očekivalo.

“Srpanj bi mogao biti bolji”, dodao je.

Objava signalizira da se Twitterov prihod od oglašavanja možda nije oporavio brzo kao što je Elon Musk naznačio u travnju u razgovoru za BBC, rekavši da se većina oglašivača vratila, nagađa Reuters.

Brojne oglašivače otjerao je val kritika na račun Twittera zbog, kako tvrde kritičari, ‘meke ruke’ u moderiranju objavljenog sadržaja, navodi Reuters.

Twitterov prihod iznosit će ove godine po Musku tri milijarde dolara, što znači da će biti otprilike za trećinu manji nego 2021.

Musk je nakon kupnje Twittera za 44 milijarde dolara otpustio tisuće zaposlenika i smanjio račune za usluge u oblaku. Kada se isključe troškovi duga, kompanija je po njegovim riječima smanjila potrošnju na 1,5 milijardi dolara, s prognoziranih 4,5 milijardi dolara u ovoj godini.

Godišnji trošak kamata na dug kojim je Musk financirao kupnju iznosi 1,5 milijardi dolara.

Musk se povukao s dužnosti Twitterova izvršnog direktora i izabrao za nasljednicu Lindu Yaccarino, bivši šeficu odjela prodaje u NBCUniversalu, signalizirajući da je prodaja oglasa prioritet, uz povećanje prihoda od pretplate, objašnjava Reuters.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.