Veterinar otkrio zašto svom psu nikada ne smijete dopustiti da se igra teniskom lopticom

Ljubimci 05. ruj 202308:38 1 komentar
Unsplash

Jedan poznati veterinar na TikToku upozorio je na nešto za što ste mislili da je sigurna igračka za pse.

Dr. Hunter Finn podijelio je sa svojih 2,1 milijuna sljedbenika da teniska loptica nije toliko sigurna igračka za pse i da zapravo može ozbiljno naštetiti vašim ljubimcima. Njegova je poruka postala viralna na TikToku, a njegovi pratitelji tražili su odgovore zašto.

“Kada bacite tenisku lopticu na pod pa je pas dohvati, ona biva uhvaćena u slinu, prljavštinu i pijesak, i zapravo se pretvara u brusni papir. Ta gruba površina teniske loptice tada će početi ozbiljno oštećivati ​​unutrašnjost psećih usta dok se ‘okreće’ u njima.”

Rekao je da dok se ta lopta okreće u ustima vašeg psa dok se s njom igra i ako se više puta baca i podiže, to će loše utjecati na vaše pse, piše Mirror.

Također, Dr. Finn je kazao da takva igra može ozbiljno naštetiti zubima vašeg psa, dodajući da ovakva ozljeda može stajati vlasnike kućnih ljubimaca čitavo bogatstvo u veterinarskim računima.

Umjesto teniske – gumene loptice

Objasnio je da, iako se njihovi zubi ne moraju uvijek uklanjati zbog stanja, pozvao je svoje pratitelje da se odluče za gumenu loptu ili nešto glađe što neće skupljati prljavštinu i bit će sigurno za njihove ljubimce. Jednako tako, dr. Finn je upozorio da ne kupujete svinjske uši i mesnate kosti za svog psa.

Rekao je da su kuhane kosti i svinjske uši “odličan način da se potroše tisuće na vađenje zuba kada se istroše ili polome zube”. Dr. Finn je dodao da su poslastice “odličan način da svom psu date dijareju i salmonelu”.

Mnogi korisnici TikToka bili su šokirani zbog teniske loptice – dok su drugi rekli da su vidjeli kako teniska loptica “uništava” njihove ljubimce. Jedan je korisnik komentirao: “Odmah sam prestao prije nekoliko godina nakon što mi je stomatolog rekao istu stvar.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.