N1 komentar: Klub SDP-a i dalje podijeljen i raskoljen

N1 Komentar 17. ruj 202108:51 > 08:571 komentar
Izvor: N1

Donosimo jutarnji politički komentar naše reporterke Katarine Brečić.

Klub SDP-a u Hrvatskom saboru je već sada podijeljen i raskoljen. Predsjedništvo ustraje u odluci da četvero izbačenih ne mogu biti u Klubu. Oni žele ostati u Klubu, ali Grbin i predsjedništvo stranke do ne dozvoljavaju.

Peđa Grbin ima većinu u Predsjedništvu i Glavnom odboru, ali nema većinu ovdje na Markovu trgu. Nova sjednica Kluba će se održati. Grbin nije rekao kada, ali trebala bi se održati tijekom današnjeg dana.

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva navodno je Ikić Baniček otvorila pitanje statusa Davorka Vidovića. Navodno je, kako neslužbeno doznajemo, predložila kako njega treba izbaciti iz stranke zbog njegovih istupa. On je naime, jučer na N1 televiziji rekao da situacija u SDP-u kakva je sada nije bila ni u komunističkoj partiji. Peđa Grbin to nije htio komentirati. Ova situacija sigurno će opterećivati tu stranku još neko vrijeme.

Situacija s izborom predsjednika Vrhovnog suda

Premijer je možda i iznenadio kada je u srijedu u Saboru spomenuo ime Ksenije Turković. Rekao je da je ona bila prvi izbor predsjednika Milanovića, ali da je ona htjela jednu širu potporu javnosti.

I ta priča, kao i ova u SDP-u, tako će trajati još neko vrijeme. Izbor predsjednika Vrhovnog suda je priča koja prilično opterećuje javni prostor, a opterećuje i same aktere. Priča je to o kojoj ćemo još puno puta govoriti.

Više pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar