N1 komentar: Nakon što se nanižu sve reakcije na presudu HDZ-u – idemo dalje

N1 Komentar 14. lis 202109:01 0 komentara
N1

Donosimo jutarnju analizu našeg Hrvoja Krešića.

Bit će vrlo veliko iznenađenje ako HDZ ne napravi korak dalje i ne zatraži ocjenu ustavnosti presude Vrhovnog suda i postupka. To je natuknuo i Andrej Plenković, kazavši da će se stranačka tijela sastati i analizirati presudu, kad ona bude dostavljena u središnjicu, i da će nakon toga razmotriti daljnje pravne postupke.

Ako znamo kako se dosad ovaj saziv Vrhovnog suda ponašao kad je riječ o bilo kojoj ključnoj odluci za Vladu Andreja Plenkovića i HDZ, onda će doista biti veliko iznenađenje ako HDZ odluči ostati na ovoj razini na kojoj jest.

Plenković je u pravu kad kaže da je politička šteta i posljedica za ovo nastala 2011. godine i da su oni koji tad nisu bili zadovoljni ovakvom državom i sustavom vrijednosti, državu i napustili, a bez obzira na sve silne puste afere koje su teretile i ovu Vladu Andreja Plenkovića, a dovoljno je podsjetiti na sve ministre koji su iz nje morali otići zbog različitih afera, ne treba očekivati nikakve tektonske promjene.

Dovoljno je vidjeti kako prosječan građanin Republike Hrvatske doživljava HDZ i što od njega očekuje.

Mantra na kojoj će HDZ inzistirati je da nije kriv nitko drugi nego Ivo Sanader. Ivo Sanader je jedini kriminalac, jedini presuđeni, jedini koji se bavio ilegalnim aktivnostima, a apsolutno svi oko njega nisu ništa znali, nisu ništa mogli pretpostaviti, nisu zatvarali oči pred kriminalom, a znamo da je u Hrvatskoj kazneno djelo kad pojedinac zna za postojanje kaznenog djela, a ne prijavljuje ga i ne čini ništa da o tome obavijesti nadležne institucije. Ništa od toga nije krimen Branka Bačića, Gordana Jandrokovića, Božidara Kalmete, Vladimira Šeksa, Dubravke Šuice, ni svih lica koje dan danas često viđamo uz Andreja Plenkovića.

Nakon što se nanižu sve reakcije, nakon što svi stanu pred mikrofon i kažu svoje, nakon što se završe sve informativne emisije i napišu jedna, dvije, tri kolumne, meni se čini da će apsolutno sve u hrvatskom životu nastaviti gdje je bilo jučer. Neće biti ozbiljnih posljedica ove presude ili kako bi rekao jedan hrvatski znameniti političar – idemo dalje.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!