N1 komentar: Osim racionalizacije, Tomašević se rješava i Bandićevih kadrova

N1 Komentar 03. sij 202208:42 > 09:534 komentara
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Katarine Brečić.

Početak 2022. donosi otkaze za petstotinjak radnika Zagrebačkog holdinga. Vijest je potvrdio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

To pokazuje da se u vrijeme bivšeg gradonačelnika Milana Bandića zapošljavalo bez stvarnih potreba. To je bila i javna tajna za vrijeme većine njegova mandata. Sad se racionalizira, odnosno smanjuje broj zaposlenih u Holdingu, najvećoj gradskoj tvrtki i jednoj od najvećih tvrtki u Republici Hrvatskoj. Pojavila se vijest o petstotinjak otkaza u Holdingu i o 252 otkaza u Gradskom stambenom komunalnom poduzeću.

To je potvrdio i gradonačelnik Tomašević, uz poruku da se ništa neće događati preko noći, da će biti mjeseci pregovora i da nitko neće dobiti otkaz po političkom ključu.

Na N1 je gostovala i Tomaševićeva zamjenica, Danijela Dolenec, koja je rekla da u Čistoći nedostaje radnika i da bi moglo biti preraspodjele, da bi neki iz ureda mogli prijeći u operativu, što znači da bi netko iz ureda mogao prijeći u ulogu vozača.

Što se tiče racionalizacije poslovanja Grada Zagreba, od 1.1. ove godine počinje djelovati 16 gradskih ureda, što je 11 manje nego dosad. Većina pročelnika ostaje na svojim pozicijama do provedbe natječaja i postavljanja novih ljudi i osim racionalizacije poruka je to da se Tomašević rješava Bandićevih kadrova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar