N1 komentar: Plenkovićeva teorija korupcije

N1 Komentar 07. velj 202421:20 2 komentara

Donosimo komentar naše Nataše Božić Šarić.

Pokoji liječnik pred ekranom mogao bi se zabrinuti za zdravlje premijera.

Premijer Plenković danas se naime ljutito obračunao sa svima koji nisu spriječili premijera Plenkovića da naredi Plenkovićevoj većini da izabere Plenkovićevog kandidata za glavnog državnog odvjetnika.

Da, znam, zvuči kao da predsjednik vlade ima znatno većih zdravstvenih problema od dosadnog kašlja. Al’ doista je tako bilo.

Plenković je prvo ljut na Zorana Milanovića i to iz dva razloga. Prvo, jer se nije obračunao s Turudićem dok je bio premijer kada su u tijeku bile prve dvije sigurnosne provjere. Drugo, jer mu je bar dva tri dana ranije nije prinio pozornosti da se Turudić s Mamićem vozikao dok je prvi bio šef Županijskog suda a drugi optuženik pušten uz jamčevinu pred tim istim sudom.

Potom je Plenković ljut na ljude iz DORH-a i policije jer mu nisu dobronamjerno javili za prepisku između Radosti i Lipe. Da su javili meni, a ne novinarima, onda bi to bila druga priča.

I u konačnici najviše je ljut na novinare. Mediji su korumpirani jer, pazi sad, zarađuju objavom informacija. Pa evo Plekovićeve teorije korupcije: Nije korupcija kada kod suca, štoviše predsjednika suda, visokopozicionirana političarka može dobit termin za kavicu ili ured kad god poželi da se raspituje za svoj ili slučajeve stranačkih kolega.

Nije korupcija niti kazneno djelo niti kada sudac javlja političarki da može biti mirna od uhićenja. Nije korupcija niti kada predsjednik suda preko političarke lobira kod saborskog zastupnika da kao član vijeća koje bira predsjednike sudova – glasa baš za njega.

Ništa od toga nije korupcija. Dok se ne objavi. E onda je to korupcija, naravno. Novinarska. Da nije žalosno i opasno, bilo bi za sprdnju. Npr., ovakvu kakva je preplavila internet nakon njegove obrane kandidata za glavnog državnog odvjetnika.

Ivanu Turudiću možemo samo čestitati i poželjeti da bude efikasniji šef DORH-a i USKOK-a… Možda njemu pođe za rukom, npr. nagoditi se s Josipom Pleslić što ovoj garnituri u USKOK-u nije uspjelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare