N1 komentar: Prijeti li Zagrepčanima poskupljenje komunalija?

N1 Komentar 01. lis 202108:37 > 09:38
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Anke Bilić Keserović.

Nije da nova zagrebačka vlast nije bila upoznata i da nije očekivala da će financijsko stanje grada Zagreba biti izuzetno teško. Stalno se pojavljuju novi računi i rebalans zbog toga nije mogao biti značajniji. Oporba, naravno, nije zadovoljna time, a predvodi je HDZ koji je izglasao takav proračun.

Rebalans iznosi 37 milijuna kuna, gradonačelnik kaže da je uspio uštedjeti 400 milijuna kuna u prethodnim mjesecima, ali stalno se pojavljuju novi računi koje treba platiti.

Zbog svega toga Tomislava Tomaševića prozivaju zbog obećanja da će ova vlast biti štedljiva, a primjer kostura iz ormara koje je spomenuo gradonačelnik bio je lajtmotiv jučerašnje rasprave.

Da je financijsko stanje u gradu izuzetno loše svjesni su svi. Vlada je svjesna da gradu treba pomoć, odobrili su 150 milijuna kuna beskamatnih zajmova. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati financijska situacija. Nije isključeno da dođe i do povećanja cijena kumunalija. Vlast to nerado komentira i vjerojatno će to biti posljednji koračić. Već sada se mora pripremati proračun za sljedeću godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar