N1 komentar: Sloboda medija u Hrvatskoj nije blistava kao što to tvrdi premijer

N1 Komentar 24. ruj 202108:45 > 09:151 komentar
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Anke Bilić Keserović.

Zahtjev Gordane Buljan Flander da se sudski zabrani pisanje portala H-alter o njoj i Poliklinici za djecu i mlade izazvala je burne reakcije i oporbe i vladajućih. Buljan Flander sinoć je podnijela ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike.

Osuda vladajućih i oporbe

Zabrana pisanja je jedan od rijetkih slučajeva o kojem su na istoj strani ili barem isto mišljenje imali i vlast i oporba. Naišla je na osudu obje strane u parlamentu. Kako to obično biva, u jednom trenutku napravila se distinkcija. Mirela Ahmetović prozvala je vlast da ne želi riješiti stanje u pravosuđu i potegnula pitanje otezanja izbora čelne osobe Vrhovnog suda, a upravo je to najviše zasmetalo premijeru.

Premijer je reako da osuđuje zabranu, ali pitanje cijelog slučaja nije pitanje za Vladu, a što se tiče medijskih sloboda, kaže da je pogrešno i nevjerojatno da se ovu Vladu optužuje za gušenje medijskih sloboda.

Bilo je puno reakcija, sve su osudile postupak suda. Ovo je slučaj bez presedana.

Što se tiče slobode medija u Hrvatskoj, nije situacija blistava kao što tvrdi premijer. Ima puno nagomilanih problema i nerješenih vlasničkih pitanja.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar