Oporba inzistira na raspuštanju Sabora, u Vladi kažu da su bolji od alternative

N1 Komentar 06. svi 202208:37 > 11:311 komentar
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Anke Bilić Keserović.

Oporba i dalje inzistira na raspuštanju Sabora. Riječ je o dvije oporbene inicijative, jedna s ljevice i centra, a druga od Mosta. I jedni i drugi imaju isti cilj, a to je da se ovakav saziv Sabora raspusti, da se ide u raspisivanje prijevremenih izbora, jer Vlada nije provela reforme i opterećena je korupcijskim aferama. Te tvrdnje potkrepljuju i rekonstrukcijom za koju kažu da je nepotpuna.

Troje ministara napustilo je Vladu zbog pravosudnih problema, a Tomislav Ćorić je rekao da se nakon pet i pol godina umorio i da mu treba nešto novo pa će tako, očekuje se, postati viceguverner Hrvatske narodne banke.

Oporba smatra da USKOK i DORH diktiraju svaku zamjenu u Vladi i smatraju da je najbolje da se napravi novo političko miješanje karata. Premijer je, pak, napravio mini rekonstrukciju Vlade, zamijenio najslabije karike i mirno jedri dalje uz potporu koalicijskih partnera.

A zašto i dalje ima potporu koalicijskih partnera? Pa zato što bi jedan broj njih teško došao do Sabora u slučaju novih izbora, a postoji i mišljenje da je alternativa toliko loša da je Vlada sa svim manama i dalje bolja da nastavi posao vođenja države.

Iz Vlade smatraju i da nije dobro da se na izbore ide zbog globalnih kriza i problema s kojima se suočavamo, a s kojima se Vlada mora nositi. Kažu da je cijela današnja rasprava nepotrebna gnjavaža, ali budući da je oporba tražila, to će im se i omogućiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar