BiH medji: Završena dugogodišnja pravna bitka, a što dalje?

Regija 29. lip 201716:41 > 16:45
N1

Većina elektroničkih medija u Bosni i Hercegovini u četvrtak je izvijestila o ishodu međunarodne arbitraže o graničoj crtii između Hrvatske i Sovenije u Savudrijskoj vali pri čemu većina drži da je Slovenija dobila sve što je tražila u ovoj arbitraži iz koje je Hrvatska istupila.

Najveći broj bosanskohercegovačkih medija ipak je isticao činjenicu da je arbitražom Slovenija dobila pravo na veći dio Savudrijske vale kao i koridor koji bi njene teritorojalne vode povezao s međunarodnim.

Portal “Dnevnog avaza” konstatira kako je ovime završena dugogodišnja pravna bitka no podsjeća i na činjenicu kako Hrvatska odluke Arbitražnog suda ne kani priznati, pa ostaje pitanje što dalje.

I čitani portal Klix podsjeća kako su hrvatska vlast i oporba uoči objavljivanja odluke bili su jedinstveni u stajalištu po kojemu je arbitražni sporazum za Hrvatsku nevažeći. No, dodaje i kako Slovenija inzistira da se odluka Arbitražnog suda o graničnom sporu mora poštovati.

Portal banjolučkih “Nezavisnih novina” u naslovu ističe kako je Slovenija dobila vlasništvo nad tri četvrtine spornog zaljeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.