Cijepljeni turistički djelatnici u Crnoj Gori nosit će bedževe

Regija 20. svi 202109:52 > 09:565 komentara
Izvor: Fena/Ilustracija

Crnogorska ministrica zdravstva Jelena Borovinić Bojović pozvala je u srijedu predstavnike turističkog sektora da cijepe zaposlenike.

Ona je prilikom predstavljanja zdravstvenih protokola u Institutu za javno zdravlje poručila da će svi turistički radnici koji su cijepljeni imati bedž kojim će turiste obavještavati da su sigurni.

Borovinić Bojović je kazala da je važna stavka u zdravstvenom protokolu besplatno liječenje turista u slučaju obolijevanja od covida-19, kao i besplatni PCR test za povratak turista u matičnu zemlju, prenosi RTCG.

“Preporučujemo da se svi zaposleni u turizmu cijepe jer je to izuzetno važno za sigurnost i turista i samih zaposlenih. Radimo na uvođenju bedževa na kojima će pisati ‘Cijepio sam se. A ti?’ čime će se prije svega sugerirati onima koji nisu cijepljeni da to učine, znat ćemo broj ljudi koji je razvio imunitet, a također će turistima ulijevati sigurnost znajući da su u kontaktu sa cijepljenom osobom”, kazala je Borovinić Bojović.

Ministrica je pozvala predstavnike turističkog sektora da u duhu društvene odgovornosti, ali i dužnosti struke, utječu na svoje zaposlene da se cijepe jer na taj način štite sebe, svoju obitelj, ali i turiste.

Dodatno je objasnila i način sankcioniranja i odgovornosti zbog nenošenja maski gostiju i zaposlenih u turističkim objektima.

“Ukoliko gost odbije nositi masku prilikom posjeta restoranu, kompletna odgovornost je na njemu, a odgovornost ugostitelja je isključivo vezana za nepoštivanje mjera od strane zaposlenih u tom objektu”, poručila je ministrica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar