Dodik izvrijeđao veleposlanika SAD-a, nazvao ga potrčkom i špekulantom

Regija 30. pro 202217:27 0 komentara
PIXSELL/Ilustracija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u petak je izvrijeđao veleposlanika SAD-a u BiH nazvavši ga "potrčkom" i "špekulantom" zbog jasne potpore Michaela Murphyja Ustavnom sudu BiH i inzistiranja da RS ne može otimati imovinu koja po Ustavu i zakonu pripada državi.

Dan nakon što su iz američkog veleposlanstva osudili odluku parlamenta RS koji je – prkoseći pravorijeku Ustavnog suda BiH – ovog tjedna donio zakon po kojem bi tom entitetu pripalo pravo vlasništva nad nepokretnom imovinom koja je dana BiH, Dodik se obrušio na veleposlanika Murphyja.

“Gledam i slušam onog prepotentnog veleposlanika Murphyja i pitam se kako jednu ozbiljnu zemlju može ‘predstavljati’ jedan špekulant i čovjek koji govori neistine. Sjećam ga se još iz vremena kad je bio uporni potrčko svojih ranijih šefova. Danas pokušava glumiti nekoga velikog i misli da i dalje živi u vremenu kada je karijeru gradio servilnim podaništvom”, stoji u izjavi koja je medijima dostavljena iz Dodikova ureda.

Ustvrdio je kako su sve nepokretnosti u BiH vlasništvo entiteta a ne države, a američkom je veleposlaniku usput nastojao obrazloži tezu po kojoj je slično i u slučaju SAD-a.

Američkoj je vlasti istodobno predbacio kako svojim novcem financira “protuhe” – kako je nazvao nevladine organizacije, zaprijetivši kako će se pod udarom odnosno provjerama vlasti RS naći sve one koje primaju donacije iz SAD-a da bi “lagale o kriminalu u BiH”.

Veleposlaniku Murphyju Dodik je na kraju poručio kako mu ne želi čestitati ni Novu godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!