Dodik: RS će inzistirati da ima svog ministra vanjskih poslova u BiH

Regija 04. lis 202207:50
Izvor: Borislav Zdrinja/ZIPA/ATAImages/PIXSELL

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će bh. entitet Republika Srpska inzistirati na tome da ima svog ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara BiH.

“Za to ćemo se zalagati u narednom razdoblju”, rekao je Dodik.

On je rekao da se “to da BiH nema vanjsku politiku vidjelo i u slučaju sankcija Rusiji, gdje je stavove o tome iznosila ministrica inozemnih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković iako o tome nema odluke ni u Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara ili Parlamentu BiH”.

VEZANA VIJEST

Kada je riječ o formiranju novog saziva Vijeća ministara Dodik smatra da je “moguće da se Bošnjaci ujedine u Sarajevu i da u suradnji s oporbenim strankama iz RS formiraju Vijeće ministara, što bi dovelo BiH u veoma neugodnu poziciju, da se vlast formira bez legitimnih predstavnika Hrvata i Srba.”

On kaže da mjesto predsjedavajućeg pripada Hrvatima, te da o tome postoji načelni dogovor sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

“Mi ne želimo ništa na štetu Bošnjaka, ali ako oni žele da s nama dogovore što je BiH i tko je spreman dogovarati se, a ne da širi idealizam, onda ćemo ići prema tome. Ako ne, ostat će struktura koja je propala, pa ćemo vidjeti dokad će to trajati”, naveo je Dodik.

Ponovio je da je “u BiH potreban dogovor, a ne da stranci nameću rješenja”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar