Evakuirane škole širom Crne Gore zbog dojava o bombama i prijetećih poruka

Regija 27. tra 202209:11 > 09:16 4 komentara
N1/ ilustracija

Više osnovnih škola širom Crne Gore jutros je evakuirano zbog anonimnih dojava o postavljenim bombama koje su stigle na školske mail adrese. U poruci koja je stigla školama piše, a koju su objavili podgorički mediji, "mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti".

Evakuirane su škole u Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Cetinju, a dojava o bombi stigla je i Općini i sudu u Baru, javlja RTCG.

“Na teritoriju škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvijek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Nitko neće ostati živ. Cijeli grad će krvariti”, poruka je koju su dobile sve škole koje su evakuirane.

Upozorenje o bombi stiglo je na adrese čak 19 osnovnih škola u Nikšiću, uključujući i područne škole. Direktorica OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića rekla je da danas iz sigurnosnih razloga u njenoj školi neće biti nastave.

“Jutros je na službeni mail škole ‘Luka Simonović’ stigao mail u 7:13 da je u školi podmetnuto više bombi. Danas neće biti nastave za učenike radi sigurnosti naše djece. Idem u stanicu policije obavijestiti službena tijela. I druge škole su dobile dojavu, tako da neće biti nastave ni u ostalim školama”, kazala je Martinović.

Očekuje se dolazak specijalnog tima iz Podgorice koji će provjeriti objekte.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.