VIDEO | Kaos u Skupštini Srbije: ‘Zagužvali’ Vučić i oporba, pljuštale uvrede

Regija 02. velj 202314:39
RTS Screenshot

Tijekom sjenice Skupštine Srbije na kojoj predsjednik Aleksandar Vučić obrazlaže francusko-njemački prijedlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, zastupnici oporbenog desnog bloka razvili su veliki transparent na kojemu je pisalo "ne kapitulaciji". U jednom trenutku došlo je do naguravanja zasupnika oporbe i vladajućih ispred stola za kojim sjedi Vučić.

“Pošto ste već predali Kosovo, sad ću vam objasniti kako ćemo se izliječiti od bolesti koju ste napravili Srbiji”, vikao je Vučić, na šta su zastupnici opozicije uzvratili sa „ua“.

U prepirci koja je počela, zastupnici opozicije su vikali “izdaja”, dok je Vučić njih optuživao za izdaju, a vladajući zastupnici ih tapšali.

“Neka narod vidi ovo huligansko ponašanje, u kojem vičete, vrištite, šaljete poljupce…”, poručio im je Vučić dodavši da je apsolutno suglasan s time da su više puta počinili izdaju i da ostaju na tome. “Molim narod da čuje ove krike, izdali ste Srbiju bezbroj puta i Srbija to nikada više neće dopustiti.”

U jednom trenutku, dok je Vučić žučno govorio, optužujući bivšu vlast da su 2001. godine oslobodili sadašnjeg premijera Kosova Albina Kurtija kaznenog progona, pokazavši listu od 1.800 oslobođenih Albanaca, zastupnici opozicije su mu prišli s Poslovnikom u rukama. Vučić je odgovorio da im je “poslovnik srce Srbije”, a oni su nakon toga ustali sa svojih mjesta i došlo je do naguravanja.

Zastupnica desne stranke Zavetnici Milica Đurević Stamenkovski čestitala je zastupnicima, kad se situacija smirila, na tome što su se konačno izborili za poslovnik.

“Zbog dvije minute koje mi pokušavate uskratiti da govorim doveli ste i prouzrokovali incident, gospodine Orliću, ovo je vaša odgovornost”, rekla je Đurđević Stamenkovski predsjedavajućem Skupštine.

“To što se čopor uživio u ulogu vukova pa zavija na ovaj narod koji govori ‘ne kapitualaciji’, ne znači da smo mi ovce”, dodala je.

Orlić je na to rekao da nije on taj koji je bio u tom čoporu koji se zalijetao prema predsjedniku.

Potom se opet obratio Vučić: “Ispričavam se građanima zbog nasilja i neodgoja koje su kukavice izazvale u Skupštini. Valjda su mislili da će nekog uplašiti”, rekao je Vučić koji je zatim i prozvao trojicu zastupnika da su krenuli “da ga biju”, ali da nikoga nisu uplašili.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar