Komemoracija na Cetinju: Opomena da se učini sve i takav događaj nikad ne ponovi

Regija 14. kol 202212:25 > 13:381 komentar
Izvor: Anadolija

Povodom masakra koji se u petak dogodio na Cetinju, kada je ubijeno 10 osoba, danas je u Vladinom domu na Cetinju održana komemoracija žrtvama.

Komemoracija je počela minutom šutnje za žrtve, a poslana je poruka da Cetinje nije samo u svom tugovanju i da tuguje cijela Crna Gora.

Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak život izgubilo 10 osoba, opomena je svima da se učini sve da se takav tragičan događaj više nikada ne ponovi, rekao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković. Istaknuo je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez ikakve krivnje u jednom bezumnom napadu. Takav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković.

On je naveo da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

Anadolija

“Pamtit ćemo s posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi”, rekao je Đurašković.

Potpredsjednik Skupštine Mirko Stanić rekao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad. “Cetinje je kao nikada dosad ujedinjeno u boli s iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa”, naveo je Stanić.

On je rekao da Cetinje u svom tugovanju nije samo, da tuguje cijela Crna Gora. Zahvalio se svima na podršci i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

“Crnu Goru kao mnogo puta dosad, nažalost, ujedinila je tuga”, rekao je Stanić.

Anadolija

Komemoraciji su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, brojni ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici lokalne vlasti, kao i članovi obitelji tragično stradalih.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina u blizini Vladinog doma, ubijeno je 10 osoba, među kojima je i napadač (34), dok je šest osoba ozlijeđeno.

Među ubijenima su 81-godišnjak, 74-godišnjakinja te djeca od osam i 11 godina.

Povodom tragedije na Cetinju u Crnoj Gori je proglašena trodnevna žalost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar