Mladenci na pozivnicu stavili i trošak stolice: “Ljudi, vi niste normalni”

Regija 26. lip 202319:49 0 komentara
EIGHTPRESSION/Unsplash

Sezona vjenčanja je u punom jeku. Osim veselja i zabave, gostima donose i mnogo brige o tome koliko novca pokloniti mladencima.

Srpski par koji će se vjenčati u rujnu u beogradskom naselju Banjica svojim je gostima olakšao ovu dilemu. Mladenci su na pozivnici napisali koliko će uzvanike “koštati” mjesto na njihovom vjenčanju te dali naslutiti da se ne zamaraju kupnjom poklona, ​​već da iznos cijene svog mjesta donesu u koverti, piše Nova. rs.

Poziv bračnog para, Janka i Marije, na društvenim je mrežama iznio jedan od uzvanika koji je ostao pomalo razočaran njihovom gestom. “Zamislite da ste pozvani na vjenčanje, a na pozivnici napišu koliko novca nosite. Da, moguće je. Sram!” glasio je status pozvanog Marka. Cijena mjesta na svadbi je 45 eura po osobi. To mu se ne čini “normalnim”, jer bi obitelj s troje djece morala unijeti više od 200 eura, što je po njemu previše. To je otvoreno rekao i svojim prijateljima. Rekao je da u njegovom potezu ne vide ništa sramotno, ali su mu zamjerili što se o tome očitovao. Osim Marka, na svadbu su pozvani i njegov brat te roditelji, što znači da im kao obitelji moraju dati najmanje 180 eura.

Janko i Marija su na pozivnici za svadbu napisali i koliko košta „stolica“ za svakog gosta.

Sto eura po osobi?

“Vremena se mijenjaju, troškovi vjenčanja rastu, inflacija uzima danak. Mladenci se obično vjenčaju iz najboljih namjera, a ne da bi zaradili novac, ali su svakako sretni kada stignu svi gosti i darovi budu pristojni. Roditelji i kumovi su tu i da podrže ove darove, kako bi mladima ostalo nešto nakon plaćanja troškova, za izlet ili opremanje malog stana”, prokomentirao je za nova.rs Boško Bubanja, predsjednik Udruženja Event Industry Srbije.

Po njegovom mišljenju, pristojan iznos vjenčanog dara je sto eura po osobi, jer svako vjenčanje ima fiksne troškove koji su isti bez obzira na broj pozvanih gostiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!