Muškarac u BiH najavio masakr kao u Beogradu, dva puta priveden i – pušten

Regija 07. svi 202308:08 0 komentara
N1 / F.Z. / Ilustracija

Muškarac iz Banovića dva puta je priveden na saslušanje u policiju zbog prijetnji koje je uputio, prvo supruzi i djeci, a potom i javno na društvenim mrežama.

“Š. S. je sinoć sam sebe prijavio u Policijsku stanicu da će napasti svoju suprugu i djecu, kada mu se za to ukaže prilika, a koji su ga u međuvremenu taj dan napustili. Lišen je slobode po prekršaju ‘Narušavanja javnog reda i mira’. Nakon što je priveden u PS Banovići, utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola. Tom prilikom je narušavao javni red i mir, grubim vrijeđanjem policijskih službenika i naročito drskim ponašanjem. O svemu je upoznat dežurni tužitelj TK i s tim u vezi je zadržan u prostorijama po nalogu tužitelja do otrježnjenja”, rekla je za N1 glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova TK Adnana Sprečić.

Dodaje, on je nakon otrježnjenja pušten iz službenih prostorija. Nakon toga, uočena je snimka na društvenim mrežama zbog koje je ponovo obaviješten tužitelj.

“Ponovo je saslušan u svojstvu osumnjičene osobe i naređeno je da se dokumentira kazneno djelo ‘ugrožavanje sigurnosti’. Međutim, isti nije lišen slobode po pitanju osnovane sumnje, već su naređene daljnje provjere te će u narednom periodu po dogovoru s tužiteljem biti dostavljen odgovarajući izvještaj”, kazala je Sprečić.

U videu koji je objavljen na društvenim mrežama, on je poručio: “Bit će veća tragedija nego što je bila u Srbiji”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.