Potraga za Matejem Perišem: Hrvatski policajci ponovno idu u Srbiju

Regija 28. sij 202212:48 > 13:481 komentar
Goran Srdanov/Nova.rs

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin komentirao je potragu za Matejem Perišom. Rekao je kako se trag signala Periševa mobitela poklapa s pretpostavkom da je bio u Savi.

U razgovoru za Radioteleviziju Srbije Vulin je rekao da je policija pratila signal Periševa mobitela i dodao da se trag signala poklapa s pretpostavkom da je on bio u Savi.

“Pratite bazne stanice koje pokrivaju rijeku i vidite mobitel kako se kretao kroz rijeku, što se poklapa s činjenicom da je Matej bio u rijeci”, rekao je.

vezana vijest

Također je rekao da može apsolutno isključiti da je bilo nekakvog napada. “Bilo je pokušaja, i to je zaista bilo ružno, da se se ova tragedija svede na razinu nacionalnog sukoba. Toga nije bilo”, rekao je Vulin.

Srpski ministar također je rekao da policija provjerava sve informacije, čak i one za koje zna da ne mogu biti istinite.

“Nismo došli do zaključka pa ga onda pokušali opravdati činjenicama. Kada smo došli do činjenica koje su nas dovele do zaključka, onda smo to iznijeli”, rekao je te dodao da “struka kaže da pratimo rijeku i pratit ćemo je dok ne dođemo do istine”.

Hrvatski policajci opet idu u Srbiju

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, rekao je u petak da hrvatska policija radi provjere na području Hrvatske, vezano za nestanak Mateja Periša.

Najavio je i da će policajci opet ići u Srbiju. “Razmjenjujemo informacije. Kolege će sigurno otići još jednom u Srbiju”, rekao je Milina na konferenciji za novinare.

Dodao je da policija sigurno ne može čitati sve komentare, ali da prikupljaju obavijesti od svih sigurnosnih službi i građana. “Policajci su slobodni postupati po zakonu, a ne čekati neke zapovijedi. Zamislite da svaki policajac čeka zapovijed”, rekao je Milina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar