Sebiju Izetbegović nakon oduzimanja doktorata smijenili s mjesta ravnateljice

Regija 27. stu 202318:48 0 komentara
N1 BiH / F.Z.

Upravni odbor Kliničkog centra u Sarajevu u ponedjeljak je odlučio o smjeni Sebije Izetbegović s pozicije ravnateljice te najveće medicinske ustanove u BiH čime je ona ostala i bez posljednje titule i dužnosti nakon što su joj ranije ove godine poništeni doktorat i magisterij iz medicinskih znanosti.

Sebiji Izetbegović redoviti je mandat na čelu Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) trebao trajati do siječnja naredne godine, a postupak njene smjene pokrenut je 30. listopada nakon što je imenovan novi upravni odbor.

Razlog za smjenu utjecajne supruge čelnika predsjednika Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića je činjenica da ona ne ispunjava zakonom propisane uvjete za poziciju ravnateljice jer više nema doktorat iz oblasti medicinskih znanosti niti je redovita profesorica Medicinskog fakulteta.

Ta su joj zvanja i status ukinuti nakon dugotrajnog postupka kojim je senat sarajevskog sveučilišta utvrdio da ona nije na zakonit način završila postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu kojega je upisala 1993.

Slijedom te činjenice poništen joj je magisterij a onda i doktorat na čije stjecanje nije imala pravo.

Ona je ipak pokušala na svaki način blokirati smjenu s pozicije ravnateljice odbijajući preuzeti prvostupanjsko rješenje na koje se imala pravo žaliti kao i odlaskom na bolovanje. Ranije je tvrdila kako je oduzimanje titula politički progon čija su meta ne samo ona nego i njen suprug.

Za novog ravnatelja KCUS-a postavljen je liječnik Alen Pilav, a Sebiji Izetbegović ostalo je samo zvanje liječnice-specijalista ginekologije kao i pozicija zastupnice SDA u skupštini Sarajevske županije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!