Što ruski mediji pišu u jučerašnjem Vučićevom obraćanju?

Regija 25. ruj 202308:26

Ruski mediji pažljivo su pratili događaje na Kosovu u nedjelju. Tako su prenijeli i dio izjava srpskog predsjednika Aleksandra Vučića nakon napada u selu Banjska u kojemu je jedan kosovski policajac ubijen, a zatim i vatrenog obračuna policije i grupe maskiranih napadača na sjeveru Kosova u kojemu je policija ubila trojicu napadača.

Vučić je, podsjetimo, u nedjelju navečer održao konferenciju za medija na kojoj je govorio o incidentu na Kosovu. Ruska Izvestija prenijela je Vučićevu izjavu da Srbija, unatoč bilo kakvom pritisku, nikada neće priznati Kosovo, prenosi Danas.

“Sve što se događa ojačalo je moje uvjerenje da nikada nećemo priznati neovisnost Kosova. Možete raditi što god hoćete, nikada nećemo priznati neovisnost Kosova”, opetovano je ponavljao Vučić, a Izvestija je prenoseći njegove izjave podsjetila i da Rusija nije priznala Kosovo.

Istu izjavu u prvi plan stavlja i TASS u svojem izvještaju.

RIA Novosti prenose da je Vučić rekao da Vijeće za nacionalnu sigurnost Srbije i rukovodstvo zemlje pažljivo razmotriti situaciju na Kosovu i da će odluke donositi narednih dana. “Mi ćemo, kao i danas održati sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost… Pažljivo ćemo donositi oduke, pripremit ćemo odluke detaljno i temeljito i izaći s njima našim građanima i ljudima na Kosovu narednih dana”, najavio je Vučić. RIA prenosi i da je srpski predsjednik pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u formiranju jedinica srpskih policajaca na sjeveru Kosova, kako bi se, kako kaže, izbjegli daljnji sukobi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.