Što se događa s Vučićem? “Potpuno je izgubio kompas, ponaša se kao monarh”

Regija 05. lip 202322:38 1 komentar
AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posljednjih nekoliko dana redovito se obraća javnosti tako što kaže koliko je sati, gdje se nalazi i što radi, no s posljednjom je objavom potpuno "probio" granice.

Oglasio se na Instagramu i obznanio javnosti što će raditi prije nego počne kiša. Pritom je bio ležerno odjeven i kraj gola u svom dvorištu.

“Pljusak samo što nije, a ja se, kao, spremam igrati nogomet. Naglasak je na “kao”.”

Da, to je njegova poruka. Prije nje je govorio o spremnosti da umre za Srbiju, da neka ga ubiju… Uz napomenu da “ološu nikad neće bez izbora i borbe prepustiti vlast”. Uz to je prijetio protivnicima, a spomenuo je i neizostavne ustaše.

Kritičari, analitičari i razni drugi stručnjaci u Srbiji pokušavaju objasniti njegovo ponašanje, koje djeluje pomalo luckasto.

“Potpuno je izgubio kompas, ponaša se kao monarh”, rekla je za Danas Sanda Rašković Ivić, potpredsjednica Narodne stranke.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović tvrdi da nije stručan ni kompetentan dubinski analizirati Vučićeve monstruozne poruke.

“Ako sam ga dobro razumio, mi smo sada i ustaše. Nakon što je narod čiji je predsjednik nazvao hijenama i lešinarima, ovo je uvreda koja nije viđena tijekom njegova režima. Najgore od svega je što u poruke mržnje uključuje i svoju djecu”, izjavio je Veselinović za Danas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.